Op enkele maanden van 'kasplantje' naar ritwinnaar in BinckBank Tour: "Ik snap er geen reet van"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Op enkele maanden van 'kasplantje' naar ritwinnaar in BinckBank Tour: "Ik snap er geen reet van"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door een val eind vorig seizoen zag Taco van der Hoorn zijn hele voorjaar in het water vallen. Maar het harde werken heeft geloond voor de 24-jarige Nederlander. De renner van Roompot-Oranje Loterij won de derde rit in de BinckBank Tour.

In november kwam van der Hoorn met zijn crossfiets ten val en moest hij erg lang revalideren door een hersenschudding. Een kasplantje, noemde hij zichzelf begin januari bij Wielerflits.

"Ik ben in november gevallen en toen heb ik een hersenschudding opgelopen", blikte hij in het flashinterview bij Sporza nog eens terug op zijn hachelijke situatie. "Het werd niet beter. Na zes maanden kon ik nog steeds niet fietsen. Ik ben opnieuw begonnen met de stadsfiets, want ik moest helemaal opnieuw opbouwen."

Vier weken hard aan het trainen

"Ik wist niet of het überhaupt nog goed zou komen. Toen ik twee maanden kon fietsen, maakte ik eindelijk progressie. Vier weken geleden ben ik pas echt hard beginnen trainen. Ik had dit nooit verwacht", is hij enorm verrast. "Ik wilde hier meteen goed zijn en niet voor spek en bonen rijden. Ik snap er geen reet van."

Het peloton misrekende zich helemaal in de vlucht van de dag. "Elke renner deed lange aflossingen en zo hebben we het toch gehaald met de vluchters", aldus de Nederlander nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties