UCI-controles krijgen er weer van langs: "Fiets blijkbaar sinds woensdag een centimeter gegroeid"

UCI-controles krijgen er weer van langs: "Fiets blijkbaar sinds woensdag een centimeter gegroeid"
Foto: © photonews

Net voor elke tijdrit worden de fietsen van de renners uitvoerig gecontroleerd, op zich een goede zaak. Alleen is het reeds al te vaak het geval geweest dat de UCI bij een onlangs goedgekeurde fiets plots iets heeft aan te merken. Alex Dowsett maakte het gisteren ook mee en was 'not amused'.

De renner van Katusha Alpecin deed onlangs ook mee aan het EK tijdrijden in Glasgow. Zijn tijdritfiets werd in Schotland goedgekeurd en hij dacht met dezelfde fiets van start te gaan in de tijdrit van de BinckBank Tour. De UCI was nu echter van mening dat de fiets één centimeter te lang was.

"Grappig verhaal, mijn fiets is blijkbaar sinds het EK van woensdag een centimeter gegroeid. Mijn fiets geraakte daar door de UCI-controle, maar hier niet. Daardoor moesten we nog aanpassingen doorvoeren. Weer heel consistent", deed Dowsett zijn beklag op de sociale media.

VOORBEELD UIT TIRRENO

De Brit haalde nog een ander voorbeeld aan. "Een paar jaar geleden was mijn fiets in de Tirreno in orde voor de ploegentijdrit, maar niet voor de individuele tijdrit. Het gebeurt teveel dat de commissarissen niet weten of de fiets al is goedgekeurd of niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties