Voorbeschouwing: Wat kan Mathieu van der Poel in één van de mooiste wedstrijden van de wereld?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Voorbeschouwing: Wat kan Mathieu van der Poel in één van de mooiste wedstrijden van de wereld?
Foto: © photonews

Van dinsdag tot vrijdag wordt in Noorwegen de Arctic Race of Norway gereden, een rittenkoers met schitterende uitzichten die nog niet zo lang op de wielerkalender staat. Kan Mathieu van der Poel zijn favorietenrol waarmaken?

De Arctic Race of Norway is de meest noordelijke wedstrijd van de wereld. Maar wel eentje met dus ook schitterende uitzichten. Vorig jaar won onze landgenoot Dylan Teuns nog. De jonge BMC-renner won vorige zomer zo goed als overal waar hij aan de start stond, ook in Noorwegen. Onze landgenoot is er deze keer wel niet bij. 

De wedstrijd is nog maar toe aan de 6e editie, maar met onder meer Gianni Moscon, Steven Kruijswijk en Thor Hushovd staan er toch al enkele kleppers op de erelijst. De eerste rit is een kans voor de sprinters, de andere drie ritten zijn kansen voor de punchers of de betere klimmers in het peloton. Al lijken de snelle mannen die goed kunnen klimmen - Mathieu van der Poel? - hier zeker een kans te maken. 

Dit jaar is Mathieu van der Poel misschien wel één van de favorieten voor eindwinst, indien alles in zijn plooi valt. Al zijn er ook heel wat concurrenten. Een greep uit de ton namen die ook in aanmerking komen voor aanwinst: Damiano Caruso (BMC), Jakob Fuglsang (Astana) en Warren Barguil (Fortuneo-Samsic). 

Onze favorieten voor de Arctic Race of Norway:

**** Jakob Fuglsang
*** Mathieu van der Poel - Damiano Caruso
** Warren Barguil - Guillaume Martin - Nicholas Roche
* Christian Odd Eiking - Jonathan Hivert - Krists Neilands en Krister Hagen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties