Thomas en Froome na de Tour ook samen aan de start van andere rittenkoers

Thomas en Froome na de Tour ook samen aan de start van andere rittenkoers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zit nog geen slijt op de vriendschap tussen Geraint Thomas en Chris Froome. En dit ondanks dat de meesterknecht de kopman toch ferm overvleugelde in de voorbije Ronde van Frankrijk. Het koningskoppel van Sky kan best nog door dezelfde deur en probeert het nu ook samen in een andere rittenkoers.

En niet zomaar eentje, wel een wedstrijd met belang voor Team Sky. Thomas en Froome zullen immers allebei aan de start verschijnen van de Ronde van Groot-Brittanië. Het tweetal zal er al zeker vervoegd worden door de Nederlander Wout Poels. Voor eigen volk zal Sky zijn suprematie in het wielrennen zeker nog eens in de verf willen zetten.

Voor Thomas was het snel een uitgemaakte zaak om deel te nemen. "Zodra de Tour voorbij was, wist ik dat ik de Ronde van Groot-Brittanië wilde rijden. De start is in Wales, dat is altijd speciaal. Ik kijk ernaar uit. Ik weet dat we er over een sterk team zullen beschikken. Wout Poels doet het momenteel overigens ook goed", zegt de Tourwinnaar op de site van de organisatie.

GEEN VUELTA VOOR FROOME

Froome maakt ook nog eens zijn opwachting in zijn thuisland en dat gebeurt niet elk jaar. "Het is lang geleden sinds ik in de Ronde van Groot-Brittanië gekoerst heb. Doordat ik de Vuelta niet rijd, geeft dit me de kans om terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk en te koersen op wat een geweldig parcours lijkt. Deze koers is de laatste jaren steeds groter geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties