Controversiële leider houdt stand, slotetappe in BinckBank is voor Matthews

Matej Mohoric wint de BinckBank Tour

Controversiële leider houdt stand, slotetappe in BinckBank is voor Matthews
Foto: © photonews

In de slotetappe naar Geraardsbergen stonden zowel de dagzege als de eindoverwinning op het spel in de BinckBank Tour. Een sterke Matthews zorgde voor een straffe numero in de finale. Mohoric beantwoordde de kritiek op zijn rijgedrag door zijn eindzege in de BinckBank Tour veilig te stellen.

De laatste rit ging van start met de gehavende Yves Lampaert er nog steeds bij en met Mohoric in de leiderstrui. Die moest een voorsprong van dertig seconden verdedigen. De ontsnapping van Ventoso, Grivko, Sculley, Thwaites en Van Schip was geen lang leven beschoren. Nadien ontstond er een kopgroep die wel enkele minuten voorsprong kreeg met daarbij Irizar, Groenewegen, De Vreese, Rickaert, Van Keirsbulck, De Winter en Reinders.

STERKE VAN KEIRSBULCK OP DE VESTEN

Het peloton werd stilaan fel uitgedund. De laatste dag van de BinckBank Tour eiste nog een slachtoffer: De Bie haalde het einde van de rittenkoers niet. Reinders mocht zich intussen zeker rekenen van winst in het strijdlustklassement, al was hij niet de sterkste vluchter op de slotdag. Van Keirsbulck kletste zijn medevluchters uit het wiel op de Vesten. Voor de andere vluchters was het verhaal over bij de tweede passage over de Muur.

Rickaert had nog wel een cartouche over. Samen met Martens waagde hij de sprong naar Van Keirsbulck. Achter hen reed een groepje met Campenaerts, toch een bedreiging voor leider Mohoric, weg uit het peloton. Valgren Andersen belandde ook in dit groepje nadat hij lek reed net toen hij op weg was naar de leiders. Ook Stybar sloot aan bij de achtervolgende groep.

NAESEN OP KOP IN FINALE

Op de Kapelmuur roerden nog enkele andere grote namen zich. Wellens, Naesen en Matthews toonden zich. Mohoric reed in één ruk naar hen toe. De sterke mannen maakten hun move richting de kop van de koers. Naesen bevond zich tijdens de finale in de beste positie met daarachter Wellens, Matthews, Stybar, Stuyven, Van Keirsbulck en Valgren Andersen.

Alles zat echter nog een zakdoek en achter de koploper liep het weer samen. Naesen ging de laatste tien kilometer in met een voorsprong van 23 seconden. Op de Denderoordberg rekende Stybar Naesen als eerste in. Mohoric moest een paar lengtes laten, maar knokte zich er toch weer door. Stybar, Langeveld, Stuyven en Van Baarle sloegen wel een gaatje. Onder de vod kwam het toch weer tot een hergroepering.

Van Avermaet was nog tuk op de ritzege en ging aan op 300 meter van de meet. Matthews ging er wel nog over en haalde het afgetekend. Mohoric slaagde er wel in om de schade te beperken. De renner van Bahrein-Merida hield een viertal seconden over en gaf de eindoverwinning niet meer uit handen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties