Geweldig bisnummer in Noorwegen, Mathieu van der Poel sprint iedereen uit het wiel

Mathieu van der Poel wint ook slotetappe in Arctic Race in Noorwegen

Geweldig bisnummer in Noorwegen, Mathieu van der Poel sprint iedereen uit het wiel
Foto: © photonews

Het was al een geweldige Arctic Race geweest voor Corendon-Circus. Het diamantje van het team deed er in de slotetappe nog een schepje bovenop. Er was niets te doen aan Mathieu van der Poel die in de sprint al zijn concurrenten met glans het nakijken gaf.

Er vormde zich onderweg een kopgroep van twaalf renners. Zij hadden op vijftig kilometer van de aankomst ruim twee minuten op het peloton. Die voorsprong daalde zienderogen. Met nog tien kilometer voor de boeg bedroeg het verschil nog 45 seconden. De leiders hielden nog zeventien tellen over bij het ingaan van de laatste vijf. Het peloton moest wel nog over de Thomasbakken.

Onder andere Swift Connor probeerde nog lang om de kleine voorsprong te behouden, maar dat was onbegonnen werk. Het liep weer samen en in de laatste rechte lijn pakte Mathieu van der Poel nog uit met een verschroeiende aanval. Er was geen houden aan bij van der Poel: alles en iedereen sprintte hij uit het wiel. Zo zette de Nederlander de kers op de taart in wat al een hele sterke week was. De eindzege in de Arctic Race was voor de Rus Chernetski van Astana.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties