Michael Matthews ziet wens in vervulling gaan

Michael Matthews in de wolken met ritzege in BinckBank Tour

Michael Matthews ziet wens in vervulling gaan
Foto: © photonews

De eindzege in de BinckBank Tour veroveren lukte net niet voor Michael Matthews, maar hij heeft dan toch een ritzege bij. Daar was hij enorm blij mee en dat had ook zo zijn redenen. Tot dusver was het immers een pechjaar en hij was die ene overwinning dan ook al lang aan het najagen.

De finale was hem dan ook op het lijf geschreven. "Soren Kragh Andersen was eigenlijk de kopman voor vandaag. Hij had door dat ik mij iets beter voelde in de finale. Hij haalde de ontsnapping terug zodat ik kans maakte in de sprint", bedankte Matthews zijn ploegmaat.

Tot nog toe had hij in 2018 enkel de proloog van de Ronde van Romandië gewonnen. Eindelijk volgde dus de welverdiende beloning. "Het was vandaag één van mijn grote doelen. Ik heb hier enorm voor gewerkt. Het is ongelooflijk. Dit is de grote overwinningen waar ik al lang naar op zoek was. Het is al een jaar geweest van veel pech, valpartijen en ziektes."

ALLES GEPROBEERD

Mohoric nog voorbij steken in het algemeen klassement bleek niet haalbaar. Ook al spaarden Matthews en zijn ploeg kosten noch moeite. "Hij was te sterk. Hij speelde het slim. We hebben alles geprobeerd. We hebben er alles tegenaan gegooid. Dan moeten we maar tevreden zijn met een tweede plaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties