Serge Pauwels begrijpt sommige fans in de Tour niet na heisa met Sky: "Je vraagt je af waarom ze naar de Tour komen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Serge Pauwels begrijpt sommige fans in de Tour niet na heisa met Sky: "Je vraagt je af waarom ze naar de Tour komen"
Foto: © photonews

De renners van Team Sky - en vooral Chris Froome dan - kregen het enkele keren zwaar te verduren in de Ronde van Frankrijk. Serge Pauwels, die zelf een jaar bij de Britse formatie reed, begrijpt het niet.

Heel wat toeschouwers hadden het tijdens de Tour op de manschappen van Team Sky gemunt. "Ik reed eens achter Kwiatkowksi en die werd enkele keren uitgejouwd", vertelt Serge Pauwels bij Wielerkrant.be. "Dat was toch wel triestig om te zien. Je vraagt je eigenlijk af waarom die mensen naar de Tour komen. Heel veel is natuurlijk gebaseerd op perceptie. Het is jammer dat onze sport op die manier een slechte beurt maakt."

Niet in Spanje of Italië

Daar komt nog eens bij kijken dat die incidenten zich telkens in de Tour voordoen. Dus niet in Spanje of Italië. "Ik rijd af en toe de Ronde van het Baskenland", vervolgt Pauwels. "Daar zijn de fans fanatiek en supporteren ze voor iedereen. In Frankrijk lijkt het alsof een deel echt niet geliefd is. Een beetje jammer voor Sky."

Zelf voelde de renner van Dimension Data zich tijdens de Tour altijd vrij veilig op de fiets. "Ik heb me niet echt onveilig gevoeld, maar ik heb me wel de bedenking gemaakt. In de Alpenritten ben ik telkens mee in de aanval gegaan. Ik heb eigenlijk zelden in het zog van Team Sky een col omhoog gereden", besluit Pauwels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties