Iljo Keisse voert jonge Quick.Step-ploeg aan in Duitsland en kan zich weer volop uitleven

Iljo Keisse voert jonge Quick.Step-ploeg aan in Duitsland en kan zich weer volop uitleven
Foto: © photonews

In de gereanimeerde Ronde van Duitsland brengt Quick.Step Floors heel wat jonge wolven aan de start. Iljo Keisse is er één van de ervaren pionnen die het klappen van de zweep wel kent. Het jonge sprinttalent Hodeg zal wat blij zijn dat hij erbij is voor het harde labeur in de vlakke ritten.

Dat is ongetwijfeld een taak die Keisse er te wachten staat: het volle pond geven in de vlakke etappes en zo er mee voor te zorgen dat het aan het eind resulteert in een massasprint. Gelukkig maar dat Keisse erbij is, want zo is de balans tussen jeugd en ervaring toch enigszins in evenwicht. Voorts start Quick.Step in Duitsland ook nog met onder meer neoprofs als Knox en Narvaez.

VERTROUWEN OP HODEG

Hodeg is dan de youngster die het af moet maken. Davide Bramati is alvast blij dat de Ronde van Duitsland terug is. "Het is verdiend voor de Duitse fans en de huidige generatie van getalenteerde Duitse renners. We zijn blij dat we een jonge ploeg aan de start brengen. Vele sprinters zullen gemotiveerd zijn voor de eerste etappe. Hodeg heeft al bewezen dat hij de snelsten kan kloppen, ondanks dat hij jong en een neoprof is. We stellen ons vertrouwen in hem", aldus de sportdirecteur.

Eens de heuvels eraan komen, is het aan andere mannen. "We zullen ons best doen om er te staan. Max Schachmann komt uit een goede BinckBank Tour. Hij maakte er indruk op de klimmetjes. Als hij dat kan doorzetten, zal het interessant zijn om te zien hoe ver hij kan komen in het algemeen klassement."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties