Tien om te zien: de renners die de Vuelta echt wel de moeite waard zullen maken

Tien om te zien: de renners die de Vuelta echt wel de moeite waard zullen maken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Froome, Nibali en Zakarin bemachtigden vorig jaar een stekje op het eindpodium van de Ronde van Spanje. Froome is er dit jaar niet bij. De volledige top vier uit de Tour is zelfs afwezig. Toch zijn er nog straffe coureurs genoeg die vanaf komende zaterdag het spektakel zullen verzorgen.

Naast het feit dat we zoals steeds uitkijken naar de prestaties van onze landgenoten, zakken ook de meest spraakmakende buitenlanders elk met hun eigen ambitie af naar Spanje. Vanaf de tijdrit van zaterdag in Malaga zullen zij het beste van zichzelf geven. Even een overzichtje maken van de renners die u zeker in de gaten moet houden.

WIE VALT ER AAN BERGOP?

Vincenzo Nibali is goed hersteld van zijn val in de Tour. De Italiaan start in Spanje zogezegd zonder klassementsambities. Al moet je met de Haai van Messina altijd oppassen. Hij zit nooit om een stunt verlegen en tenslotte weet hij wat het is om een grote ronde te winnen. 

Ilnur Zakarin is misschien niet de naam die het meest tot de verbeelding spreekt, maar aanvallen durft de Rus zeker. In de Tour komt hij altijd net iets tekort, maar zijn podiumplek van vorig jaar bewijst dat het in de Vuelta wel kan. Dan Martin is dan weer de niet aflatende aanvaller van UAE. De Ier deinst voor geen uitdaging terug en zal er ook in deze Ronde van Spanje volop voor gaan.

In Italië was het aan Simon, in Frankrijk aan Adam en nu in Spanje mag Simon Yates opnieuw zijn kans gaan. Niet vergeten dat hij twee derde van de Giro domineerde. Wie weet kan hij het nu wel drie weken volhouden.

WIE HERPAKT ZICH? EN WAT MET DE ONZEKERE FACTOREN?

Richie Porte gaat het nog maar eens proberen in een grote ronde. Iedereen gunt hem een sterk eindklassement. De Australiër van BMC kende al zoveel pech. Als hij goed gerecupereerd is en deze keer wel recht kan blijven, is hij een kandidaat op de eindzege. 

Fabio Aru en Thibaut Pinot willen zich weer bewijzen nadat ze na de Giro moesten bekomen van hun diepe inspanningen. Vooral Aru kan nog wel eens een goede grote ronde gebruiken. Over Pinot maken we ons minder zorgen.

De naam van Wilco Kelderman werd dikwijls aangehaald tijdens de Tour. Met hem erbij zou Dumoulin een betere kans maken, zo heette het. Kelderman mag voor Sunweb zijn eigen kans  gaan in deze Vuelta en proberen beter te doen dan de vierde plek van vorig jaar.

DE SPRINTERS

Elia Viviani moet één van de meest constante renners zijn in het peloton. Wanneer hij zijn kansen voluit kan verdedigen in de massasprints eindigt hij zelden buiten de top drie. Met hem erbij hoeft Quick.Step zich alvast geen zorgen te maken. Peter Sagan is er ook bij en waar hij is, is het feest.

De wereldkampioen maakt het op zijn eentje al de moeite waard. Sagan in een grote ronde: dat is spektakel, sappige quotes en in principe ook hier en daar een overwinning. Hij lijkt er ook enorm veel zin in te hebben. Aangezien niet alle sprintersgeweld present tekent, zullen ze uit sterke hoek moeten komen om hem in de vlakke ritten te kloppen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties