Verrassende move: Astana pikt flop van Quick.Step opnieuw op
Redactie
| 0 reacties

Rodrigo Contreras keert terug naar WorldTour-niveau

Verrassende move: Astana pikt flop van Quick.Step opnieuw op
Foto: © photonews

Niet alle verhalen bij Quick.Step zijn een schot in de roos. Vooral bij Zuid-Amerikanen is het toch altijd afwachten of de aanpassing naar het Europese klimaat goed verloopt. Dat was een paar jaar geleden niet het geval bij Rodrigo Contreras. De Colombiaan gaat het nu proberen bij Astana.

Nadat Contreras in 2015 stage liep bij het toen genaamde Etixx-Quick.Step, werd hij een jaar nadien als volwaardig renner in het team opgenomen. Het werd echter geen succes. Na amper 32 koersdagen besloten ploeg en renner in onderling overleg om hun overeenkomst te annuleren. Zo hoefde Contreras het tweede jaar van zijn contract niet uit te doen bij de ploeg van Lefevere.

TIJDRITSPECIALIST

Vervolgens keerde Contreras terug naar Zuid-Amerika en daar is hij dit jaar weer boven water gekomen. Hij won de Ronde van de Valla del Cauca en de Ronde van Tolima. Twee keer legde hij de basis voor de eindzege in een tijdrit. De Colombiaan heeft ook nog tal van andere tijdritten gewonnen. Nu heeft Contreras de kans gekregen om een contract van één jaar te tekenen bij Astana.

"Dit is een geweldige opportuniteit. Ik sla een nieuwe weg in om nieuwe doelstellingen en dromen te verwezenlijken. Ik zal mijn best doen om Astana te helpen nieuwe overwinningen en triomfen te behalen. Van mezelf verwacht ik om dag per dag te verbeteren en een sterke atleet te worden", laat Contreras weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties