Jérôme Baugnies weet eens op andere manier te winnen: "Koersen doe je ook met je verstand"

Jérôme Baugnies moest het slim aanpakken om GP Zottegem te winnen

Jérôme Baugnies weet eens op andere manier te winnen: "Koersen doe je ook met je verstand"
Foto: © photonews

Jérôme Baugnies is dit jaar in uitstekende doen en hij heeft zijn goede vorm nog wat kracht bijgezet door de GP Stad Zottegem op zijn naam te schrijven. Om dat te realiseren, moest hij wel diep gaan. Vooral in de slotfase moest hij het verstandig aanpakken om als eerste over de streep te komen.

"In de openingsfase verbruikte ik zoveel energie om mee te springen. Uiteindelijk reden we dan toch met een grote groep weg. Dat was ideaal voor mij. Ik kon bijtanken voor de finale. Op de laatste keer Paddestraat reed Hansen opnieuw weg, maar De Gendt en ik konden de kloof dichten. Aimé deed voor 80% het werk", was Baugnies eerlijk.

Zoals het spreekwoord dan zegt: wie niet (de) sterk(ste) is, moet slim zijn. "Ik was niet de sterkste van de drie. Maar koersen doe je niet alleen met de benen, maar ook met je verstand. Dat heb ik aangetoond. Ik moest wat pokeren." Het blijft wel een feit dat dit voor Baugnies een jaar is om in te lijsten. "Al sinds Luik-Bastenaken-Luik trek ik een goede lijn door. Ik rij steeds op een hoog niveau en dat zorgt voor resultaten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties