Jürgen Roelandts komt met dè verklaring! Overstap naar Movistar was rap beklonken

Jürgen Roelandts komt met dè verklaring! Overstap naar Movistar was rap beklonken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jürgen Roelandts is de eerste Belg in veertig jaar die in loondienst van dè Spaanse ploeg bij uitstek gaat rijden. Hij hoopt in 2019 nog eens te kunnen vieren in de klassiekers. Maar kan dat wel bij Movistar? Roelandts meent van wel en geeft een woordje uitleg bij zijn merkwaardige transfer.

De huidig BMC-renner kon eerst zelf moeilijk geloven dat Movistar hem wilde binnenhalen. "Ik was verrast door de interesse", geeft Roelandts toe in het Het Nieuwsblad. Ik dacht eerst: Is dit een grap? Ik kende wel een vijftal Movistar-renners. Toen ik van één van hen de bevestiging kreeg over die interesse was ik gecharmeerd."

CARTE BLANCHE

Dat is één ding, maar effectief de stap wagen is nog iets anders. "Naast het verderzetten van mijn huidige ploeg, was er nog een derde ploeg concreet, maar in mijn hoofd was de beslissing rap beklonken. Dat ik opnieuw carte blanche krijg in de klassiekers gaf de doorslag. Ik koester nog steeds de ambitie om een Vlaamse klassieker te winnen. Dat gaat nog altijd iets gemakkelijker als kopman dan als helper."

Ondanks de geschiedenis die het Spaanse team heeft, stelt het nochtans niets voor in die klassiekers. "Klopt. Ze hebben er dit jaar ook nauwelijks punten geraapt. Ze willen dat blijkbaar veranderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties