Michal Kwiatkowski en ex-ronderenner Quick-Step Floors als kopmannen van Sky naar Vuelta

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Michal Kwiatkowski en ex-ronderenner Quick-Step Floors als kopmannen van Sky naar Vuelta
Foto: © photonews

Drie dagen voor de start van de Vuelta heeft ook Team Sky de selectie vrijgegeven. Met Michal Kwiatkowski en David De La Cruz heeft de Britse formatie twee kopmannen in Spanje.

Michal Kwiatkowski en David De La Cruz (ex-Quick-Step Floors) mogen in de Vuelta op zoek gaan naar een goede eindnotering. Kwiatkowski heeft er met de Tour de France recent al een Grote Ronde opzitten, maar moest zich in Frankrijk volledig opofferen voor kopmannen Chris Froome en Geraint Thomas.

De Pool tankte alvast vertrouwen in de Ronde van Polen, waar hij in eigen land won. "Dit is opnieuw een belangrijke stap in mijn carrière", aldus Kwiatkowski. "Ik heb nog nooit eerder twee Grote Rondes op één seizoen gereden, dus ik ben benieuwd hoe mijn lichaam daarop zal reageren. Ik voel helemaal geen druk, alleen opwinding voor deze nieuwe uitdaging."

Drukke zomer

"Het was tot dusver al een drukke zomer voor mij. Zes dagen na de Tour stond ik al aan de start van de Ronde van Polen. Ik kon er mijn topvorm omzetten in een overwinning. Ik hoop dat mijn nieuwe aanpak werkt."

De selectie van Team Sky: Michal Kwiatkowski, David de la Cruz, Tao Geoghegan Hart, Jonathan Castroviejo, Sergio Henao, Salvatore Puccio, Pavel Sivakov en Dylan van Baarle

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties