Tiesj Benoot merkt verschil tussen Tour en Vuelta op: "Dat maakte mijn opgave extra jammer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Tiesj Benoot merkt verschil tussen Tour en Vuelta op: "Dat maakte mijn opgave extra jammer"
Foto: © photonews

Door een valpartij in de eerste Tour-week vloog een belangrijk doel van Tiesj Benoot aan diggelen. In de Vuelta maakt hij zijn opwachting na een hoogtestage in Livigno. Het doel is om mee te strijden voor ritwinst.

In de Vuelta krijgen de aanvallers atijd wat meer ruimte in vergelijking met de Tour. "Als ik het roadbook bekijk, valt het me op dat er veel kansen zijn voor de vluchters. Wat toch wel één van de grootste verschillen is met de Tour de France", vertelt Benoot bij zijn team. "Dit jaar kreeg de ontsnapping in de Tour al iets meer ruimte dan de jaren voordien, wat mijn opgave in de wedstrijd extra jammer maakt."

"Langs de andere kant is het ook wel leuk dat ik in de Vuelta opnieuw kansen krijg om voorop te blijven. En blijkbaar heerst er in de Ronde van Spanje ook minder stress in het peloton, wat zeker in de eerste week een geruststellend gegeven is."

'Verschillende kansen'

Benoot wil zich tonen als de vorm goed is. "Ik heb nog geen specifieke rit voor ogen, maar er zijn zeker verschillende etappes die me liggen. Ik weet bijvoorbeeld dat de tweede en vierde etappe kansen bieden, maar ik bekijk het dag per dag."

"Er zijn wat wel aankomsten bergop of aankomsten na een afdaling bij iets lastiger ritten... Etappes die me wel moeten liggen. Natuurlijk kan je de koers nooit voorspellen, maar ik voel me goed en kijk erg uit om in Spanje te fietsen", aldus de Drongenaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties