Ests kampioen vloert bedrijvige Pool en Preben Van Hecke in Great War Remembrance Race

Ests kampioen vloert bedrijvige Pool en Preben Van Hecke in Great War Remembrance Race
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de Great War Remembrance Race is er in de Westhoek een bezienswaardige koers bijgekomen. De eerste editie leverde alvast een spannende strijd op. Met Preben Van Hecke voorin zat een Belg als winnaar er een lange tijd in, maar in de sprint moest hij het afleggen tegen de kampioen van Estland.

Achttien renners zaten in de beslissende ontsnapping. Na enkele schiftingen reed de Pool Bernas alleen voorop in de finale. Achter hem zetten zeven medevluchters de achtervolging in. Op vijftien kilometer van de streep werd Bernas teruggegrepen. Het peloton volgde op dat moment op een minuut.

Op de laatste kasseistrook trokken Schär en Lampaert in de aanval, maar echt het verschil maken zat er niet in. Bernas had ook nog een cartouche over en kreeg bij deze poging Räim en onze landgenoot Preben Van Hecke mee. Het trio ging met een voorsprong van twintig seconden de laatste drie kilometer in.

VAN SCHIP DICHT KLOOF NET NIET

Van Schip waagde in de slotkilometer nog de sprong naar voren, maar kwam net tekort. In de sprint om de overwinning gaf Van Hecke al snel op. Räim haalde het ook nog behoorlijk vlot van Bernas en werd zo de verrassende winnaar van de eerste Great War Remembrance Race. Met Lampaert op plek vijf, Devriendt op zeven en Waeytens op tien eindigden er nog drie Belgen in de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties