José De Cauwer ziet meteen Belgische kanshebber voor het rood in Vuelta: "De vraag is of hij niet meer kan met zijn kwaliteiten"

Redactie
| 0 reacties
José De Cauwer ziet meteen Belgische kanshebber voor het rood in Vuelta: "De vraag is of hij niet meer kan met zijn kwaliteiten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Vuelta start zaterdag met een proloog in de straten van Malaga. Met Victor Campenaerts heeft ons land al meteen een kanshebber om met de eerste rode trui aan de haal te gaan. Of niet, José De Cauwer?

De Cauwer verwacht een interessante en open Vuelta. "Ik zal morgen meteen op het puntje van mijn stoel zitten", vertelt hij in HLN. "Ik ben benieuwd wat Victor Campenaerts kan in de proloog. Rohan Dennis en Jonathan Castroviejo worden zijn grootste concurrenten. Het is ook oppassen voor Michal Kwiatkowski en Dylan van Baarle."

Nog niet gewonnen in WT

Enige smet: Campenaerts won nog nooit een tijdrit op WorldTour-niveau. En dat voor de tweevoudige Europese kampioen. "In de Giro eindigde hij op twee seconden van Tom Dumoulin, in dezelfde tijd als Dennis. Dat is het allerhoogste niveau."

"De vraag is eerder of hij naast het tijdrijden niet meer moet doen met zijn kwaliteiten. Kan hij zich ook een keer tonen in andere ritten? Dat verwacht ik wel van hem. Los daarvan: chapeau voor zijn manier van werken. Campenaerts doet het allemaal zelf, al van bij de beloften", besluit De Cauwer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties