Krijgt Sagan voor de groene trui concurrentie van spurtbom Quick-Step?
Redactie
| 3 reacties

Voorbeschouwing puntenklassement Vuelta

Krijgt Sagan voor de groene trui concurrentie van spurtbom Quick-Step?
Foto: © photonews

Ook in de Vuelta is Peter Sagan de grote favoriet voor de groene trui, al kan dat wel eens een pak lastiger gaan worden dan in de Tour de France.

Als je aan de groene trui denkt, en je bekijkt de deelnemerslijst van de Vuelta, springt er uiteraard één naam uit: Peter Sagan. Wanneer je al zes keer de groene trui won in de Tour, is dat uiteraard geen verrassing. Maar de Vuelta is de Tour niet, daarover later meer. Als we naar de snelle mannen kijken heeft hij één grote concurrent.

Elia Viviani is aan een topseizoen bezig bij Quick-Step Floors en pakte al vijftien overwinningen, terwijl Quick-Step Floors in totaal al dik in de vijftig zit. Hij kan ook een eindje mee bergop, dus als de échte sprinters eraf moeten, kan hij nog wat punten sprokkelen. Als derde kijken we vooral naar Matteo Trentin, de nieuwbakken Europese kampioen was ook vorig seizoen sterk in de Vuelta.

Klassementsmannen

Maar de Vuelta is de Tour niet, in de Spaanse rittenkoers moet zoveel geklommen worden dat zelden een rassprinter naar huis gaat met de groene trui. Zo won Bauke Mollema hem onlangs, doorgaans toch een strijkijzer in de sprint. Jongens als Alejandro Valverde verwachten we zeker, samen met alle topfavorieten voor het klassement. Wat alleszins zeker is, is dat het een stuk spannender zal worden dan in de Tour, waar Sagan naar de trui kon freewheelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties