Michel Wuyts zijn verwachtingen van de Vuelta-Belgen én: "Proficiat, Lotto Soudal. Op dit niveau is dat haast niet meer mogelijk"

Redactie
| 1 reacties
Michel Wuyts zijn verwachtingen van de Vuelta-Belgen én: "Proficiat, Lotto Soudal. Op dit niveau is dat haast niet meer mogelijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michel Wuyts blikt een dag voor de start van de Vuelta vooruit op het hele gebeuren in Spanje. Hij staat stil bij onze landgenoten, verwacht wat van Teuns en Benoot en vindt het knap wat Lotto Soudal verwezenlijkt.

"Ik kijk met belangstelling uit naar Tiesj Benoot en Dylan Teuns", blikt Wuyts vooruit bij Sporza. "Voor die laatste is het een uitgelezen kans om zich te onderscheiden in een koers van 3 weken. En als ik zie wat Benoot ervoor gedaan heeft: hij ging drie weken in afzondering in Livigno, dan wens ik hem het allerbeste in Spanje. En gezien zijn taaiheid in zijn karakter kan dat. Hij heeft honger en dat is goed."

Ook Thomas De Gendt heeft wat goed te maken na zijn mindere Tour. "Hij was niet te beroerd om te zeggen dat zijn Tour niet geslaagd is. Er liggen ook kansen voor hem in deze Vuelta, netjes gespreid over 3 weken. Mocht ik zijn ploegleider zijn, ik zou hem zeggen dat hij mee moet zijn in de lange vlucht. Want een paar daarvan houden het hier meestal wel uit tot het einde."

Lotto Soudal volledig Belgisch

Ook opvallend: Lotto Soudal staat met 8 landgenoten aan de start van de Vuelta. "Verder wens ik Lotto Soudal proficiat dat ze een volledig Belgische ploeg meepakken. Dat is op dat niveau haast niet meer mogelijk. Met Bjorg Lambrecht daarbij. Ik mag hopen dat ze hem niet te zot laten doen. Dat is eentje die geschikt is voor beklimmingen die in Spanje voor hem klaarliggen. Van 6 tot 8 km." 

"Bjorg heeft al de power om zich te meten met de groten, maar niet om het elke keer te doen. Het is voor hem een grote leerschool. De ene keer meegaan met de favorieten, de andere keer de lange vlucht. Hij kan er zijn diploma halen", weet Wuyts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties