Ook landgenoot kan het niet verhinderen: alle ritten èn eindklassement gewonnen door zelfde renner

Ook landgenoot kan het niet verhinderen: alle ritten èn eindklassement gewonnen door zelfde renner

De laatste jaren bewees hij zijn klasse al door onder meer Milaan-Sanremo, een etappe in de Dauphiné en twee Tourritten te winnen. Ook in de rittenkoers Poitou-Charentes stond er geen maat op Arnaud Démare. De Fransman won alle etappes en bijgevolg dus ook het eindklassement.

Zijn sprinterskwaliteiten zijn al een tijdje gekend, maar de grootste verrassing deze week was ongetwijfeld zijn winst in de tijdrit van gisteren. Ook een ancien als Chavanel kon Démare in de rit tegen de klok niet van de overwinning houden. Vandaag was het weer sprinten geblazen en op dat vlak staat Démare een trapje hoger dan zijn tegenstanders in Poitou-Charentes.

Nochtans deed onze landgenoot Jonas van Genechten er alles aan om hem te kloppen. Van Genechten kaapte een knappe tweede plaats weg, maar de zege was wel degelijk opnieuw voor Démare. Zo wint die ook het algemeen klassement. Op vier dagen heeft de sprinter dus zes overwinningen behaald. Een huzarenstukje van formaat. Met Michael van Staeyen op plaats acht haalde nog een tweede Belg de top tien in de laatste rit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties