Quick-Step Floors met nummer 57: twee op twee in de Ronde van Duitsland na geweldige rit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Quick-Step Floors met nummer 57: twee op twee in de Ronde van Duitsland na geweldige rit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede rit in de Ronde van Duitsland is gewonnen door de jonge Duitser Maximilian Schachmann. De renner van Quick-Step Floors bezorgde zijn team de 57e seizoenszege na een sprintje met een kleine groep.

Vier renners kregen vijf minuten voorsprong van het peloton, maar op de derde klim van de dag waren zij eraan voor de moeite. Tom Dumoulin roerde zich daarna met onder meer Romain Bardet, maar het was wachten tot de slotklim voor een afscheiding. Dumoulin ging en kreeg de jonge Duitser Schachmann mee. 

In de afdaling kwam ook Matej Mohoric, zondag nog winnaar van de BinckBank Tour en een patent op dalen, aansluiten. Ook Nils Politt (Katusha-Alpecin) kon zijn wagonnetje nog aanpikken. In de sprint gingen Mohoric en Schachmann zij aan zij, maar het was de Duitser die met een klein verschil nipt sneller was. Dumoulin werd derde, Politt vierde.

Ook leider

Dankzij zijn zege neemt de 24-jarige Duitser, nog niet zeker van een verlengd verblijf bij Quick-Step Floors, de leiderstrui over van zijn ploegmaat en winnaar van donderdag Alvaro Jose Hodeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties