Wat kunnen de Belgen in de Vuelta? Evenaring van vorig jaar wordt moeilijk, kans op rode trui bestaande

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Wat kunnen de Belgen in de Vuelta? Evenaring van vorig jaar wordt moeilijk, kans op rode trui bestaande
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In totaal komen er zaterdag 15 Belgen aan de start van de Ronde van Spanje. Lukt het in tegenstelling tot de Tour in de Vuelta wél om een landgenoot aan het feest te zien?

Vorig seizoen was de Vuelta wel érg Belgisch getint, met liefst drie ritzeges. Met dank aan Yves Lampaert, Thomas De Gendt en Sander Armée. Ook dit jaar lijkt ons land opnieuw een goede kans te maken op een Belgische ritzege. Wat mogen we van onze 15 Belgen verwachten?

Lotto Soudal met 8 Belgen

Lotto Soudal komt met liefst 8 Belgen aan de start van de Vuelta. En daar zit heel wat potentieel bij om een rit te winnen of de wedstrijd mee te kleuren. Thomas De Gendt won al ritten in de drie Grote Rondes en heeft iets goed te maken na zijn mindere Tour. Sander Armée werd vorig jaar 19e, won de 18e rit en hoopt ook in de komende Vuelta op ritwinst. 

Victor Campenaerts is in de proloog van zaterdag kanshebber om meteen het rood te dragen, al lijkt Rohan Dennis de topfavoriet bij uitstek voor winst. Tiesj Benoot viel al snel uit in de Tour en wil iets goedmaken in de Vuelta. De Drongenaar lijkt zich na een stage van drie weken in Livigno niet op het klassement te fixeren, maar wel op ritwinst. 

Maxime Monfort en Jelle Wallays zullen het van een ontsnapping moeten hebben, terwijl de snelle Tosh Van der Sande misschien in een uitgedund peloton of een klein groepje iets kan forceren. Tot slot is het vooral ook uitkijken naar het debuut van Bjorg Lambrecht. De jonge neoprof maakte dit seizoen al indruk met een etappezege in de Tour des Fjords. Al wordt deze eerste Grote Ronde vooral een leerproces voor Lambrecht. 

Bij die andere Belgische WorldTour-ploeg, Quick-Step Floors, staan met Laurens De Plus, Dries Devenyns en Pieter Serry drie landgenoten aan de start. Zonder uitgesproken kopman voor het klassement moet het Belgische trio met een carte blanche zeker iets kunnen betekenen in de overgangsetappes of bergritten. 

Voor De Plus wordt het zijn laatste Grote Ronde voor Quick-Step Floors. Na dit seizoen vertrekt hij naar LottoNL-Jumbo. 

Wat kan Teuns?

Bij BMC is het uitkijken naar Dylan Teuns, die na dit seizoen naar Bahrain Merida vertrekt. Een klassement zit er door de aanwezigheid van Richie Porte bij BMC niet in, maar ritwinst moet kunnen. Bovendien hoopt Teuns zich in de kijker te rijdne voor een WK-selectie in Innsbruck. 

Tom Van Asbroeck is dan weer de snelle man van EF-Drapac. Vorig jaar kwam hij enkele keren dicht bij ritwinst, maar met onder meer Bouhanni, Sagan en Viviani op de deelnemerslijst belooft dat ook dit jaar een moeilijke klus te worden. 

Floris De Tier (LottoNL-Jumbo) en Kenneth Vanbilsen (Cofidis) lijken dan weer vooral hun kopmannen te moeten bijstaan. Al zal zeker die laatste zich ongetwijfeld eens in een ontsnapping willen laten zien. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties