Australiër blinkt opnieuw uit in zijn specialiteit, Campenaerts derde in openingstijdrit Vuelta

Australiër blinkt opnieuw uit in zijn specialiteit, Campenaerts derde in openingstijdrit Vuelta

Met een tijdrit van acht kilometer in Malaga is vanavond de Ronde van Spanje ingezet. Heel wat specialisten aasden op de winst, onder andere ook onze landgenoot Victor Campenaerts. De Europees kampioen deed het best goed, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in Rohan Dennis.

Dylan van Baarle zette een sterke tijd neer. De Nederlands kampioen tijdrijden dook als eerste onder de tien minuten. Met 9'59'03" was er wel degelijk sprake van een richttijd van de renner van Team Sky. De Marchi kwam wel in de buurt en met Castroviejo kwam er pas echt een uitdager aan voor van Baarle. De Spanjaard was toch een secondje trager.

GROTE KANONNEN

Een seconde was dan ook weer het verschil tussen Castroviejo en de prima presterende Dylan Teuns. Movistar had met Oliveira een specialist in de rangen. Hij was drie tellen sneller dan van Baarle. Er moesten dan nog wel enkele grote kanonnen komen met Campenaerts, Kwiatkowski en Dennis.

Campenaerts verloor zijn duel met Kwiatkowski met een seconde. Het was echter Dennis die de sterkste indruk maakte en zijn specialiteit voor de zoveelste keer in de verf zette. Dennis verbeterde de tijd van Kwiatkowski met zes seconden en pakte met bravoure de eerste leiderstrui in de Ronde van Spanje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties