Mathieu van der Poel wint nu ook opwarmer voor Wereldbeker in La Bresse: "Zondag winnen wordt moeilijk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Mathieu van der Poel wint nu ook opwarmer voor Wereldbeker in La Bresse: "Zondag winnen wordt moeilijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel blijft zijn goede vorm ook vasthouden in het mountainbiken. De Nederlander won de short track in La Bresse, de opwarmer voor de Wereldbekermanche van komende zondag.

De short tracks zijn sinds dit seizoen nieuw, maar leveren wel de nodige spanning op. Alles bleef samen tot Mathieu van der Poel in de laatste ronde iedereen uit het wiel knalde. De rest kwam niet meer terug en zo mocht de Europese kampioen veldrijden zegevieren in La Bresse.

'Gewacht tot de laatste ronde'

Lars Förster legde beslag op de tweede plek, de Braziliaan Henrique Avancini vervolledigde het podium. "Ik heb gewacht tot de laatste ronde om aan te vallen", aldus van der Poel in een reactie bij zijn team. "De lange rechte lijn aan de finish was niet ideaal om alleen te rijden. Daarom heb ik mijn aanval geplaatst op de lange klim in de laatste ronde."

"Ik ben blij met mijn overwinning. De short track ligt me wel. Ik werd alleen maar eerste of tweede in deze discipline. Het gaat moeilijk worden om ook zondag te winnen, maar ik ga er alles aan doen", besluit van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties