Quick-Step Floors eens niet aan het feest: "Niet in optimale positie in laatste kilometer"

Quick-Step Floors eens niet aan het feest: "Niet in optimale positie in laatste kilometer"

Ze naderen dan stilaan wel de kaap van de zestig overwinningen, het is nu ook niet elke dag feest voor de mannen van Quick-Step Floors. Het was ongetwijfeld de bedoeling om Maximilian Schachmann in Duitsland in de leiderstrui te houden, maar dat liep in de slotkilometer mis.

"Je kunt nu ook niet zeggen dat er veel verkeerd ging", reageerde Schachmann zelf na de wedstrijd. "Op het laatste klimmetje zat ik erbij en kon ik meegaan. De klim was niet selectief genoeg. Er bleef nog een relatief grote groep over. Het was een hectische laatste kilometer. Het was moeilijk om positie te houden. Ik kon nog wel wat snelheid maken, maar ik zat niet in een optimale positie in de laatste kilometer."

Het Duitse talent zakt in de stand in 'Deine Tour' terug naar de tweede plaats en moet de leiding afstaan aan Mohoric. Voorlopig, als het van Schachmann afhangt. "Het is nog niet voorbij. Er rest nog altijd een etappe. Op papier is die laatste rit wat gemakkelijker, maar misschien kan er toch nog één en ander bewegen. De rode trui blijft absoluut het doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties