Voorbeschouwing rode trui Vuelta: Colombianen topfavoriet, wat kunnen de 'Giro-gebuisden'?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Voorbeschouwing rode trui Vuelta: Colombianen topfavoriet, wat kunnen de 'Giro-gebuisden'?
Foto: © photonews

Vandaag wordt in het zuidelijke Malaga de 73e Ronde van Spanje afgetrapt met een proloog. Er staan heel wat grote namen aan de start van deze Vuelta en dus kan de strijd om het rood best wel eens spannend worden. Onze favorieten voor het algemene klassement.

Geen Chris Froome of Tom Dumoulin aan de start van deze Vuelta, wel een hele resem andere grote namen in wat ongetwijfeld een boeiende strijd voor het rood wordt. Ook in deze editie van de Ronde van Spanje moeten er heel wat kilometers geklommen worden en lijken de rasechte berggeiten in het voordeel te zijn. 

Nairo Quintana, bijvoorbeeld. De Colombiaan van Movistar stelde toch wat teleur in zijn twee recente deelnames aan de Tour. De carrière van Quintana schoot als een komeet de hoogte in, maar meer dan een podiumplek in een Grote Ronde zat er de laatste twee seizoenen niet in. De Vuelta vormt een uitgelezen kans om zijn blazoen op te poetsen. 

Maar Quintana krijgt ongetwijfeld de concurrentie van zijn landgenoot Miguel Angel Lopez. De nog altijd maar 24-jarige Astana-renner eindigde vorig seizoen 8e in de Vuelta en is kandidaat voor het podium. Zeker na zijn derde plek in de jongste Giro d'Italia. 

Bij Mitchelton-Scott is het uitkijken naar de broertjes Yates. Simon krijgt het kopmanschap, Adam zal na een loodzware Tour knechten. Al kan die vrije rol hem mogelijk ook een mooie eindklassering opleveren. Simon heeft dan weer iets goed te maken na zijn teleurstellende derde en laatste week in de Giro, waar hij na een inzinking de roze trui nog weggaf. Aan talent echter geen gebrek bij de 25-jarige Britse tweeling. 

Richie Porte is dan weer het uithangbord van BMC in zijn allerlaatste Grote Ronde voor zijn huidige ploeg. Porte fixeerde zich op de Tour, maar dat werd voor het tweede jaar op rij een ware teleurstelling na een valpartij. In de Vuelta kan de Australiër revanche nemen, al valt het nog af te wachten hoe het met zijn vorm gesteld is na zijn blessureleed. 

Ook Thibaut Pinot en Fabio Aru, winnaar van 2015, hebben iets goed te maken na de Ronde van Italië. Pinot zag door ziekte op de voorlaatste dag af van een podiumplek, Aru zakte door het ijs en reed net als de Fransman de Giro niet uit. 

Verder heeft LottoNL-Jumbo met Steven Kruijswijk en George Bennett twee troeven in huis. Kruijswijk werd in de afgelopen Tour vijfde en mag ook in de Vuelta dromen. De 28-jarige Bennett werd dan weer 8e in de Giro en kan ook in Spanje een plek in de top 10 ambiëren. 

Katusha-Alpecin tot slot rekent op Ilnur Zakarin, die de laatste maanden niet altijd even veel kon overtuigen. Maar dat de Rus over talent beschikt, is een understatement. 

De favorieten voor het algemene klassement:

**** Nairo Quintana
*** Miguel Angel Lopez - Simon Yates
** Richie Porte - Thibau Pinot - Fabio Aru
* George Bennett - Ilnur Zakarin - Steven Kruijswijk - Adam Yates

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties