Belgisch rondetalent pakt bijna eerste profzege in Vuelta: "Wil Lefevere nog een afscheidscadeau geven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Belgisch rondetalent pakt bijna eerste profzege in Vuelta: "Wil Lefevere nog een afscheidscadeau geven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De finish lag 500 meter te ver voor de jonge Laurens De Plus, die bijna zijn eerste profzege pakte in de eerste rit in lijn in de Vuelta. Hij werd echter nog ingehaald door winnaar Valverde en Kwiatkowski.

Net niet voor Laurens De Plus, al belooft het wel veel goeds voor de komende ritten in de Vuelta. "Ineens waren ze er: Valverde en Kwiatkowski. Ik dacht dat ik een redelijke kloof had geslagen. Die twee zijn wereldklasse. Dat ben ik nog niet", bekende hij in Het Nieuwsblad. 

Al was dat ook niet meteen het plan van De Plus. "Ik wou iets terugdoen voor Dries Devenyns, mijn kamergenoot, die zich altijd wegcijfert voor mij. Dit was een finish die hem lag, dus wou ik hem in een zetel naar de sprint voeren. Maar ik kwam met wat snelheid van achteruit en Dries riep: Go, go, go. Ik keek om en zag dat Tao Geoghegan Hart op kop zat. Ik dacht: Die kan ik wel aan."

Vertrek

Volgend seizoen rijdt De Plus voor LottoNL-Jumbo. "Het was niet gemakkelijk om weg te gaan. Quick-Step Floors is als een familie. Maar anderzijds zal deze ploeg altijd een team blijven dat gericht is op de klassiekers en de sprint. Voor het type renner dat ik ben, past LottoNL-Jumbo beter. Maar eerst wil ik Patrick Lefevere nog een afscheidscadeau geven", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties