Beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt heeft nog tijd: "Nog altijd maar 20 jaar, op mijn 23e is het echt menens"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt heeft nog tijd: "Nog altijd maar 20 jaar, op mijn 23e is het echt menens"
Foto: © photonews

Eli Iserbyt veroverde in Valkenburg zijn tweede regenboogtrui bij de beloften. De laatstejaars belofte zal dit jaar meer bij de profs koersen en hoopt toch enkele keren uit te blinken.

Iserbyt zijn plan was om komend seizoen heel wat bij de profs te rijden. Maar daarna werd toch beslist om de regenboogtrui vaak bij de beloften nog te laten zien. "Het is al goed dat de Superprestige bij de profs en beloften gemengd wordt. Zo rijd ik automatisch meer bij de profs mee", vertelt de crosser van Marlux-Bingoal in gesprek met Wielerkrant.be

"Ik weet nog niet 100% zeker hoe mijn programma eruit zal zien, al ga ik wel iets meer bij de profs rijden. Ik hoop zo de overstap nog wat kleiner te maken", aldus Iserbyt. "Wat mijn ambitie daar is? Ik denk dat ik enkele crossen zal uitkiezen waar ik echt goed wil zijn. Dan lijkt top vijf me wel realistisch."

EK en WK

"Maar natuurlijk is dat nog niet elk weekend mogelijk. En verder wil ik natuurlijk scoren op de kampioenschappen bij de beloften. Het EK en het WK zijn mijn hoofddoelen. 

Jurgen Mettepenningen hamert op in beeld komen. Wat verwacht de teammanager dit jaar van zijn wereldkampioen bij de beloften? "Hij wil dat ik bij de beloften natuurlijk meedoe voor winst", zegt de West-Vlaming.

Vrije rol bij profs

"Bij de profs heb ik een vrije rol. Kevin (Pauwels) en Michael (Vanthourenhout) zijn er natuurlijk ook. Zelf ben ik nog altijd maar 20 en toch ga ik al redelijk lang mee. Ik werd dan ook al wereldkampioen bij de beloften op mijn 18. Ik heb nog genoeg tijd om te rijpen. Vanaf dat ik 23 of 24 ben, is het echt menens", besluit Iserbyt, die in oktober 21 jaar oud wordt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties