Derde plek hoogst haalbare voor Tim Wellens: "Liet Naesen en Valgren weten dat ik me erbij neerlegde"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Derde plek hoogst haalbare voor Tim Wellens: "Liet Naesen en Valgren weten dat ik me erbij neerlegde"
Foto: © photonews

Twee Belgen in de top drie van de Bretagne Classic Ouest-France, de voormalige GP Plouay. De zege was voor Oliver Naesen, de laagste podiumplek voor Tim Wellens, die daar genoegen mee nam.

Wellens zat volledig kapot en sprintte zelfs niet meer mee voor de zege. "De derde plaats was vandaag het hoogst haalbare voor mij", bekende Wellens na afloop bij zijn team. "Ik heb de wedstrijd mee opengebroken en ik moet toegeven dat ik daarna al snel door mijn beste krachten heen was. Ik sprong weg uit het peloton op een korte onverharde sectie.

"We werkten goed samen in de kopgroep en zetten het peloton buitenspel. Op de voorlaatste klim reden we met drie weg. Ik besefte toen dat het beste eraf was en dat de derde plaats het hoogst haalbare was voor mij."

"Blijkbaar had ik onderweg te veel met mijn krachten gewoekerd"

In regen, het favoriete weer van Wellens, ging de Truienaar stevig te keer. "Blijkbaar had ik onderweg te veel met mijn krachten gewoekerd, maar doordat het begon te regenen tijdens de wedstrijd en we over smalle en bochtige wegen moesten rijden, besliste ik om al vroeg een schifting af te dwingen. Uiteindelijk raakten we met de drie besten in de wedstrijd voorop."

"Ik werkte nog mee om voldoende afstand te nemen op onze achtervolgers, maar daarna liet ik Oliver Naesen en Michael Valgren weten dat ik me neerlegde bij de derde plaats. Ik kan leven met deze derde plaats, al start je natuurlijk altijd om te winnen. Maar ik weet dat ik conditioneel in orde ben en kijk uit naar mijn volgende doelen, namelijk de Canadese koersen en het WK", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties