Derde rit in Vuelta voer voor sprinters, Quick-Step Floors heeft nummer 58 te pakken

Derde rit in Vuelta voer voor sprinters, Quick-Step Floors heeft nummer 58 te pakken
Foto: © photonews

De derde rit in de Ronde van Spanje kende met een col van eerste categorie een bergachtige aanloop, om daarna over te gaan tot een vlakke finale. De sprinters waren dus wel degelijk aan zet. De spurtbom van Quick-Step deed zijn reputatie weer eer aan. Er was niets te doen aan Elia Viviani.

Er vormde zich een kopgroep van zes renners. Peters, Rolland, Simon, Molina, Mate en Saez zaten erbij. Trentin en Porte moesten in de loop van de etappe lossen in het peloton. Trentin zou later wel nog terugkeren. Campenaerts, Wallays en Pöstlberger lieten zich wel op een positieve manier opmerken. Zij maakten de sprong naar de kogroep.

VAL CAMPENAERTS

Voorin werd er ook volop gekoerst. Campenaerts kwam helaas ten val nadat hij onderuit gleed in een bocht. De schade leek al bij al gelukkig mee te vallen. Intussen toonde Pöstlberger zich de sterkste onder de leiders. De Oostenrijker reed weg van de andere vluchters.

Pöstlberger hield het vol tot in de laatste tien kilometer, maar het was finaal een mission impossible om op te boksen tegen het peloton. Van Poppel kwam uitstekend uit de laatste bocht. Ook Sagan en Morkov kwamen er vervolgens aan. Die laatste was een ideale gids voor Viviani. Die kon vervolgens zijn duivels ontbinden. De Italiaan toonde zich veruit de snelste en vierde zijn zestiende overwinning dit jaar, nummer 58 voor Quick-Step.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties