Geen fusie voor Wout Van Aert en co in 2019, Ierse formatie stopt ermee

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Geen fusie voor Wout Van Aert en co in 2019, Ierse formatie stopt ermee
Foto: © photonews

De langverwachte fusie tussen Aqua Blue Sport en Veranda's Willems-Crelan komt er dan toch niet. Begin augustus werd nochtans een officieel persbericht de wereld ingestuurd dat de samenwerking een feit was. Maar enkele weken later stopt de Ierse ploeg er mee.

Aqua Blue Sport kondigde begin augustus de samenwerking aan, enkele uren later ontkrachtte Nick Nuyens de fusie. Onder meer Wout Van Aert reageerde vanuit de Ronde van Denemarken nog erg verrast dat er in 2019 een samensmelting van zijn ploeg zou plaatsvinden.

De fusie komt er dus niet. En bovendien zal Aqua Blue Sport zelfs geen licentie aanvragen voor 2019. "Aqua Blue Sport heeft druk onderhandeld met een andere ProContinentale ploeg om samen te werken", laat het team weten. "De basis voor een overeenkomst was er, in die mate dat een samenwerking zo goed als een feit was. Vandaag kunnen we echter meedelen dat alle onderhandelingen beëindigd zijn."

Aqua Blue Sport was sinds 2017 en dus twee jaar actief in de wielersport. Het was de eerste professionele Ierse wielerformatie. Het wordt nu afwachten hoe het verder moet met de ploeg van Wout Van Aert en Nick Nuyens, die dus nog steeds op zoek is naar een partner of een nieuwe sponsor. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties