Marianne Vos neemt opmerkelijk besluit over haar veldritseizoen en komt met primeur

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Marianne Vos neemt opmerkelijk besluit over haar veldritseizoen en komt met primeur
Foto: © photonews

Het veldritseizoen nadert met rasse schreden. Ook Marianne Vos is van de partij, zij zal zelfs voor het eerst in haar carrière een heel seizoen crossen. Een primeur dus voor de ex-wereldkampioene.

Vos trekt in september naar de Verenigde Staten voor de Wereldbeker in Waterloo, haar eerste cross van het seizoen. De ex-wereldkampioene begint er dus vroeger aan dan de voorbije jaren. "Het besluit om al in september te gaan crossen heb ik al een tijdje geleden genomen", vertelt ze bij haar team.

"Ik denk dat het goed is om het eens anders te doen dan andere jaren. De mensen die me kennen weten ook dat ik de cross geweldig vind. Bij de elite heb ik nog nooit een hele winter in de cross gereden. In m’n juniorentijd heb ik dat voor het laatst gedaan", aldus de renster van Waow Deals.

EK

In de GP de Plouay heeft ze haar laatste wedstrijd op de weg gereden, volgende week is er wel nog een criterium in Bavikhoven. "Een eerste belangrijk doel is het Europees kampioenschap in Rosmalen, begin november. Daarvoor is het noodzakelijk dat ik voldoende ritme opdoe door wekelijks te crossen."

"Buiten dat moet ik me eerst nog zien te kwalificeren. Na het Europees kampioenschap neem ik een korte break om me vervolgens klaar te stomen voor het vervolg", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties