Ben King vloert Astana-renner en smaakmaker uit de Vuelta in eerste bergrit

Ben King vloert Astana-renner en smaakmaker uit de Vuelta in eerste bergrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was klimmen geblazen in de Ronde van Spanje. De vierde etappe was al goed voor een eerste aankomst bergop. Het peloton wachtte tot de slotklim om voor vuurwerk te zorgen. Zo konden de vluchters van de dag strijden voor de ritzege. Ben King haalde het voor Stalnov en de bedrijvige Rolland.

Negen renners wisten al snel te ontsnappen en het was meteen de beslissende vlucht. Bij de negen één landgenoot: Jelle Wallays van Lotto-Soudal. King, Gastauer, Stalnov, Rolland, Bargués, Maté, Cabedo en Boom waren zijn acht kompanen. Voor Maté en Rolland lang niet de eerste aanvalspoging tijdens deze Vuelta. Rolland trok zelfs al voor de derde dag op rij in de aanval.

MOEILIJKE DAG VOOR SAGAN

De leiders kregen een vrijgeleide en zagen zo plotsklaps een kans op ritwinst dichterbij komen. Hun voorsprong groeide gestaag richting de tien minuten. Nochtans zat in het peloton niet iedereen op zijn gemak. Peter Sagan had zichtbaar een moeilijke dag.

De winnaar zat duidelijk vooraan. King, Wallays en Stalnov sloegen al een kloofje van een halve minuut vooraleer aan de slotklim te beginnen. Eens het klimwerk echt begon, moest Wallays de andere twee laten gaan. In de achtervolging achtte Rolland op iets minder dan tien kilometer van de aankomst zijn moment gekomen. De klassementsmannen waren bergop klaarblijkelijk toch ook wat van zin. LottoNL begon tempo te maken.

ROLLAND BLIJFT HANGEN

Intussen ging Rolland op en over Wallays. Vervolgens ging de Fransman op zoek naar de twee leiders, maar dat bleek geen sinecure. De renner van Education First bleef hangen. In de achtergrond begon het tempo van LottoNL zijn tol te eisen. Zo werden Mollema en Zakarin in de loop van de beklimming al op anderhalve minuut gereden. De Plus daarentegen hield dapper stand.

Simon Yates kon zich niet inhouden en gooide pas echt de knuppel in het hoenderhok. De Brit van Mitchelton-Scott pakte zo twintig seconden op de andere favorieten. Helemaal voorin sprak Rolland zijn laatste krachten aan in een poging om alsnog naar de leiders te rijden. Hij strandde op luttele meters en zag Benjamin King in volle overtuiging Stalnov uit het wiel sprinten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties