De Tour doet wat met een mens... "Ik had het gevoel dat ik voortdurend als een zombie rondliep"

Redactie
| 0 reacties
De Tour doet wat met een mens... "Ik had het gevoel dat ik voortdurend als een zombie rondliep"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een vierde plek in de Ronde van Duitsland was een onverhoopt resultaat voor de Nederlander Tom Dumoulin. De Sunweb-kopman heeft er al een zwaar seizoen opzitten met de Giro en Tour én wil nog pieken op het WK.

"Eigenlijk heb ik slechts anderhalve week een beetje getraind na de Tour de France", zegt Dumoulin in gesprek met De Telegraaf. "Eigenlijk ben ik nog nooit zo naar de kloten uit een Grote Ronde gekomen. Ik zei twee weken na de Tour nog tegen Thanee (zijn toekomstige vrouw, red.) dat ik niet wist wat er met me aan de hand was. Ik had na de Tour het gevoel dat ik voortdurend als een zombie rondliep."

Na zijn Tour-deelname reed de Maastrichtenaar nog heel wat criteriums. Daarna stond zijn hoofd nog niet meteen naar trainen. "Bij mijn eerste tochten voelde ik me echt niet goed. Ik heb me toen echt wel afgevraagd of het nog wel ging lukken om een vormpiek richting de WK op te bouwen", bekent de Nederlander.

"Voor mij is het echt geen straf om vijf uurtjes door de Ardennen te toeren"

Gelukkig kon hij snel de draad oppikken. "Gelukkig vind ik fietsen alleen maar leuker worden. Voor mij is het echt geen straf om vijf uurtjes door de Ardennen te toeren. Vorige week zijn we nog enkele dagen op vakantie gegaan nabij Siena in Toscane. Daar maakte ik voor het eerst weer een trainingsrit waarbij het me opviel dat mijn lichaam het weer aankon", besluit Dumoulin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties