Dochter van Frank Vandenbroucke krijgt wél een rugnummer, maar mag niet van start gaan

Redactie
| 25 reacties
Dochter van Frank Vandenbroucke krijgt wél een rugnummer, maar mag niet van start gaan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Cameron Vandenbroucke, dochter van wijlen Frank, wil net als haar vader hoge toppen scheren op de fiets. Maar in Erwetegem kreeg Vandenbroucke jammer genoeg te horen dat ze niet mocht starten.

Cameron Vandenbroucke won niet zo lang geleden in haar eerste echte wedstrijd het dernycriterium van het West-Vlaamse Lombardsijde. In Erwetegem wilde Vandenbroucke zich opnieuw meten met de rest, maar uiteindelijk mocht ze niet van start gaan. 

Geen vergunning

"Ze bood zich bij de inschrijving aan met haar paspoort. We reikten wel een rugnummer uit, maar informeerden intussen telefonisch naar de Belgische Wielrijdersbond om de gegevens van haar vergunning op te vragen", legt wedstrijdafgevaardigde Marcel Lafort uit in Het Nieuwsblad

En blijkbaar was er geen vergunning voor Vandenbroucke. "Daar kregen we te horen dat Cameron Vandenbroucke geen Belgische vergunning heeft, dus lieten we haar niet toe om deel te nemen aan de wedstrijd." In Lombardsijde won de dochter van de betreurde Vandenbroucke wellicht dus zonder geldige vergunning. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties