Lotto Soudal-renner doet gooi naar de leiderstrui in Vuelta, maar komt ten val: "Risico genomen en dat liep vrij snel mis"

Redactie
| 1 reacties
Lotto Soudal-renner doet gooi naar de leiderstrui in Vuelta, maar komt ten val: "Risico genomen en dat liep vrij snel mis"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal had een plannetje klaar om maandag een eerste massasprint te vermijden in de Vuelta, maar dat pakte niet goed uit. Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts kwam er zelfs door ten val.

Campenaerts wilde een gooi doen naar ritwinst, maar dat pakte niet goed uit. "We probeerden de sprint te ontregelen in de hectiche finale", vertelt Campenaerts bij Sporza. "We hadden donderdag de finale verkend en wisten dat het hectisch zou worden. We dachten: waarom proberen we niet om de sprint te ontregelen?"

"We sloegen toch een mooi gaatje, maar de mannen van de vroege vlucht werkten niet mee. Dan maar wat risico genomen en dat liep vrij snel mis", zegt de Belgische hardrijder. "Uiteindelijk valt de schade mee. Het was een vrij onschuldige val."

Rood

Met een beetje geluk kon Campenaerts maandag het rood veroveren. "Zondag heb ik het op 500 meter van de finish laten lopen. Toen ik aanviel, dacht ik daar toch aan terug. Als ik het niet had laten lopen, had ik genoeg aan de bonificaties om leider te worden. Maar als ik had gewonnen, was dat ook het geval geweest", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties