Mathieu van der Poel in La Bresse op meest ondankbare plaats na dag vol pech: "Erg teleurgesteld"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties

Mathieu van der Poel erg teleurgesteld na vierde plek in Wereldbeker La Bresse

Mathieu van der Poel in La Bresse op meest ondankbare plaats na dag vol pech: "Erg teleurgesteld"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel sluit het Wereldbekerseizoen mountainbike af zonder overwinning. In La Bresse werd hij zondag vierde na een dag vol met pech. Al eindigt hij wel knap tweede in het eindklassement.

Van der Poel kreeg in het begin van de wedstrijd problemen met zijn voorvork. Daardoor moest hij eerst olympisch kampioen Nino Schurter en later de Italiaan Gerhard Kerschbaumer laten rijden. "Van in de start reed ik een veertje in mijn voorvork stuk", vertelt Mathieu van der Poel bij zijn team. "Daardoor ging mijn vering niet meer af. Dat zorgde ervoor dat ik heel veel krachten verloor op de hellingen."

Van der Poel leek op weg naar het brons, maar op het einde kreeg de Europese kampioen veldrijden ook nog met een lekke band te maken. "In de laatste ronde kreeg ik dan ook nog een leegloper. Dat zorgde ervoor dat ik in de afdaling met de rotsen de controle verloor en viel. Ik ben teleurgesteld."

Het werd zo een vierde plek voor de Nederlander, al kon hij zich wel optrekken met een tweede plek in het eindklassement. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties