OFFICIEEL: Jens Debusschere verlaat Lotto na acht jaar
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Jens Debusschere ruilt Lotto in voor Katusha

OFFICIEEL: Jens Debusschere verlaat Lotto na acht jaar
Foto: © photonews

Een vertrek van Jens Debusschere bij Lotto-Soudal zat er al een tijdje aan te komen. Nu is het ook zover. Na enkele maanden als stagiair en acht jaar als volwaardig profrenner trekt de sprinter straks de deur van Lotto achter zich dicht. Er wacht hem een nieuwe uitdaging bij Katusha.

Het Belgisch Kampioenschap, een rit in de Tirreno en Dwars door Vlaanderen waren de grootste triomfen van Debusschere bij Lotto. Dit jaar moet hij het voorlopig stellen met een etappe in de Ronde van Wallonië. Net op zijn verjaardag kan hij nu een transfer aankondigen.

EXTREEM GELUKKIG

Debusschere is alvast blij dat hij bij Katusha terecht komt. "Ik ben extreem gelukkig. Ik kom naar een team dat altijd al geïnteresseerd is geweest in de zomerklassiekers en er iemand wil posteren in de finales. Ik vind hier ook Belgen terug onder de andere renners en stafleden. Het was tijd voor een nieuwe move in mijn carrière", besluit onze landgenoot.

Het is dan ook logisch dat zijn grotere doelen zich in het klassieke werk zullen bevinden. "Ik zal focussen op de klassiekers, maar blijf ook nog altijd sprinter. Ik heb al bewezen dat ik een goede lead-out ben en in de kleinere koersen zelf voor winst kan gaan." 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije
12/10/2019 Polderscross

Nieuwste reacties