Wegrit of tijdrit? Tom Dumoulin legt uit waar zijn focus ligt op het WK in Innsbruck
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Tom Dumoulin verkiest nieuwe regenboogtrui in tijdrijden boven wegrit WK

Wegrit of tijdrit? Tom Dumoulin legt uit waar zijn focus ligt op het WK in Innsbruck
Foto: © photonews

Het was tot dusver al een loodzwaar seizoen voor Tom Dumoulin, maar de Nederlander wil wat graag nog pieken op het WK in Innsbruck. De renner van Team Sunweb komt zowel in de tijdrit als in de wegrit in actie.

Dumoulin heeft er al een zware Giro en Tour opzitten. Na wat rust en de Ronde van Duitsland stoomt hij zich klaar voor het WK van eind september. Duitsland wordt overigens de enige wedstrijd die Dumoulin zal betwisten. Volstaat dat? "Voor mij wel. Voor de tijdritten heb je sowieso geen koersritme nodig, voor de wegwedstrijd kan dat wel verstandig zijn", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Ik ben echter altijd goed na een trainingsperiode. Ik maak me er niet zo druk over. Moeilijker is de combinatie tussen beide tijdritten en de wegwedstrijd. Voor de tijdritten moet je juist lange blokken doen, terwijl je voor de weg wel die punch nodig hebt. Het enige jaar dat ik een goede wegwedstrijd reed, viel mijn prestatie in de tijdrit tegen", doelt de Nederlander op Richmond 2015. 

Tijdrit en wegrit

Vorig jaar veroverde Dumoulin goud in het tijdrijden. Zijn focus ligt opnieuw op het rijden tegen de klok. "Als je me vraagt waar mijn voorkeur naar uit gaat, dan is dat de wegwedstrijd. Maar daar heb ik de minste kansen."

"Ik word liever opnieuw wereldkampioen tijdrijden, zodat ik nog een jaar in die mooie trui kan rijden, dan dat ik als vijfde in de wegwedstrijd eindig. Al is het bergachtige wegparcours met een steile klim niet in mijn nadeel. Natuurlijk hoop ik daar ook goed uit te pakken. Ik klim dit seizoen immers beter dan ooit", weet Dumoulin

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties