Australiër bezorgt in de Vuelta EF-Drapac dan toch eerste zege van het seizoen in de WorldTour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Australiër bezorgt in de Vuelta EF-Drapac dan toch eerste zege van het seizoen in de WorldTour
Foto: © photonews

Tot vandaag had EF-Drapac nog steeds niet gewonnen in de WorldTour, maar Simon Clarke heeft daar woensdag verandering in gebracht. In een sprintje met drie legde hij Bauke Mollema en Alessandro De Marchi over de knie. Bovendien is er ook een nieuwe leider.

De renners kregen vandaag een al bij al lastige etappe naar Roquetas del Mar voorgeschoteld, al lagen er wel kansen voor de sprinters. Het werd een razendsnel openingsuur en pas na een goede 60 kilometer onstond er een kopgroep met daarbij 25 renners. Met Floris De Tier (LottoNL-Jumbo) en Maxime Monfort (Lotto Soudal) waren er ook twee landgenoten mee. 

De Marchi (BMC) was de meest bedrijvige vooraan en kreeg uiteindelijk het gezelschap van Mollema (Trek-Segafredo) en Clarke (EF-Drapac). Het drietal keek vooral naar de snelle Clarke, die al heel wat ervaring op de piste had. De Nederlander en Italiaan demarreerden beurtelings, maar het werd toch een sprint. Daarin nam Clarke gemakkelijk de bovenhand van Mollema en De Marchi. 

Molard nieuwe leider

Floris De Tier sprintte 8" later naar een mooie 5e plek. Het peloton kwam pas meer dan 5 minuten na de winnaar binnen en zo profiteerde achtervolger Rudy Molard (Groupama-FDJ) om de rode trui over te nemen van Michal Kwiatkowski (Sky). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties