Beste Belg van de dag in de Vuelta: "Nooit gedacht dat ik hier 6e kon worden"

Redactie
| 7 reacties
Beste Belg van de dag in de Vuelta: "Nooit gedacht dat ik hier 6e kon worden"
Foto: © photonews

Nee, niet één van de betere Belgische klimmers, maar wel een klassiek type was de Belgische nummer één in de vierde rit met aankomst bergop. Jelle Wallays pakte uit met een knappe 6e plek in de Vuelta

Wallays zat mee in de vlucht van de dag. Meedoen voor de zege zat er niet in, maar de Lotto Soudal-renner werd wel knap 6e. "Daar ben ik heel content mee. Ik ben per slot van rekening een klassieke renner", vertelde Wallays bij Sporza. "Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik ging meeglippen met de vluch. Maar ik zat voorin bij de start en we zijn vrij snel weggereden."

Wallays wist dat winnen een 'mission impossible' was. "Eigenlijk was het plan om rustig naar boven te rijden op die slotklim, maar als je de top 10 kunt halen in de Vuelta dan moet je toch alles geven", klinkt het. "Ik was realistisch genoeg om te beseffen dat ik hier niet kan winnen, als je ziet wie hier allemaal is."

'Serieus stampen'

"Ik ben ook een klassieke renner. Als we boven de 3.000 hoogtemeters gaan, mag je serieus stampen. Ik had nooit gedacht op deze finish 6e te kunnen worden. Daar ben ik heel content mee."

De Lotto Soudal-renner hoopt zich nog te laten zien in deze Vuelta. "Ik hoop deze week nog een paar procentjes beter te worden en dan zien we wel in de 2e en 3e week", aldus Wallays, die op hoogtestage ging op de Sierra Nevada. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties