Eerste winnares van de WorldTour houdt het wielrennen na dit seizoen voor bekeken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eerste winnares van de WorldTour houdt het wielrennen na dit seizoen voor bekeken
Foto: © photonews

Het vrouwenwielrennen neemt na dit seizoen afscheid van een icoon. Drievoudig Amerikaans kampioene Megan Guarnier houdt het koersen na dit seizoen voor bekeken.

Guarnier was één van de beste rensters van haar generatie. "Ik heb mijn moeder ooit één ding beloofd: ik zou ermee stoppen als het niet meer leuk was", vertelt de Amerikaanse bij haar team Boels-Dolmans. "Ik houd nog steeds van de sport, maar de opoffering die ik moet doen zo ver van mijn man en lieve familie, plus de fysieke tol van mijn elfjarige carrière, zijn te veel geworden."

"Ik heb niet al mijn doelen behaald en ik heb niet alles gedaan wat ik hoopte te doen, maar met enthousiasme en een klein beetje nervositeit ben ik klaar voor het volgende hoofdstuk in mijn leven", klinkt het. 

Giro Rosa

Guarnier heeft een indrukwekkend palmares. Zo won ze de Giro Rosa in 2016 en schreef ze als eerste vrouw het WorldTour-klassement op haar naam. "Ik heb veel meer bereikt dan ik ooit voor mogelijk had gehouden toen ik mijn professionale carrière begon."

"Elke winst op het nationaal kampioenschap, mijn eerste winst van een eendaagse UCI-wedstrijd in de Strade Bianche, het winnen van de Giro Rosa en het Wereldbekerklassement, als ook mijn deelname aan de Olympische Spelen. Dit is allemaal veel meer dan het meisje dat moest huilen na haar eerste Pro/1/2/3-wedstrijd omdat ze 'nooit meer zou winnen' ooit voor mogelijk hield", besluit Guarnier. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties