Geen Nederlandse zege in de Vuelta: "Manier van koersen bevalt me wel, dit geeft minder stress"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Geen Nederlandse zege in de Vuelta: "Manier van koersen bevalt me wel, dit geeft minder stress"

Nederland was vandaag erg dicht bij een ritzege in de Vuelta. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) moest zijn meerdere erkennen in Simon Clarke, maar kon uiteindelijk wel leven met die ereplaats.

Mollema probeerde een sprint nog te vermijden, maar die kwam er toch. Daarin stond er geen maat op de Australiër van EF-Drapac. "Clarke was gewoon de snelste", aldus Mollema bij de NOS. "Ik probeerde 5 kilometer voor de finish al weg te komen. Maar helaas lukte dat niet. Hij is een snelle jongen. Hij heeft verdiend gewonnen."

Niet voor klassement

Voor een goed klassement is Mollema niet naar de Vuelta gekomen. Hij aast vooral op ritwinst. "Op die manier koersen bevalt mij ook wel. Het geeft minder stress. En met het oog op het WK is dit ook wel goed. Je hoeft geen topconditie te hebben om een rit te winnen. Als je eenmaal in een ontsnapping zit, dan heb je ook wel tijd om bij te komen."

De komende dagen zal de renner van Trek-Segafredo zich gedeisd houden. "Maar die rit van zondag bergop naar Salamanca is misschien wel iets voor me", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties