Kevin De Weert maakt op tweede Vuelta-rustdag WK-selectie bekend en stelt 'bezorgde' renner gerust: "Hij moet niet panikeren"

Redactie
| 4 reacties
Kevin De Weert maakt op tweede Vuelta-rustdag WK-selectie bekend en stelt 'bezorgde' renner gerust: "Hij moet niet panikeren"
Foto: © photonews

Het is nog een kleine twee weken wachten op de WK-selectie van de Belgen. Kevin De Weert maakt die selectie bekend op de tweede rustdag van de Vuelta.

België mag met 8 namen naar het WK in Innsbruck. Hoewel enkele renners (Serge Pauwels, Tim Wellens, Greg Van Avermaet, Dylan Teuns, Tiesj Benoot, ...) al quasi zeker zijn van een selectie, heeft De Weert nog enkele knoppen door te hakken. "Ik heb een zestal in mijn hoofd en dan heb ik nog twee plaatsen waarvoor vier à vijf renners in aanmerking komen", zegt De Weert in Het Nieuwsblad

De Gendt? 

In de Vuelta was er al een gerucht dat de geselecteerden alvast voor de Ronde van Spanje een telefoontje hadden gekregen. "Mijn telefoon rinkelde alvast niét", aldus een bezorgde Thomas De Gendt.

Al hoeft de Waaslander zich nog geen zorgen te maken. "Met de Ronde van de Toekomst, de tijdrit in Waregem en direct daarna ook de Ronde van Slovakije had ik nog geen tijd om iedereen vooraf uitgebreid te spreken", aldus de bondscoach. "De Gendt hoeft dus niet te panikeren. De manier waarop hij zondag de Vuelta begon, was alvast een leuke aanzet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties