OFFICIEEL: Lotto Soudal versterkt zich voor 2019 met ex-wereldkampioen op de madison

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Lotto Soudal versterkt zich voor 2019 met ex-wereldkampioen op de madison
Foto: © photonews

Lotto Soudal heeft een versterking aan de kern voor 2019 toegevoegd. De ploeg van Marc Sergeant plukte een ploegmaat van Caleb Ewan weg bij Mitchelton-Scott.

De Duitser Roger Kluge heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Lotto Soudal. Kluge was de laatste jaren een belangrijke schakel in de sprintsuccessen van pocketsprinter Caleb Ewan en volgt de Australiër dus mee naar Lotto Soudal. Kluge won in zijn carrière al een rit in de Giro en werd op de piste wereldkampioen op de madison. 

Kluge kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. "Ik kijk er erg naar uit om voor Lotto Soudal te rijden", zegt hij in een eerste reactie. "Ik draai al enkele jaren mee in het profpeloton, maar dit wordt toch weer een nieuw hoofdstuk. In 2010 tekende ik mijn eerst grote contract bij een WorldTour-team, dus het wordt mijn negende seizoen als profrenner."

Met Ewan

"Het is erg speciaal om voor een Belgisch team te rijden met zo’n rijke geschiedenis. En natuurlijk ben ik erg blij om met Caleb in hetzelfde team te blijven koersen. Bij Lotto Soudal krijgt hij nieuwe kansen om te tonen dat hij tot de grote sprinters van het peloton behoort en ik wil hem daar zeker in helpen slagen!"

Samen boekten ze al heel wat successen. "Mijn belangrijkste rol in het team bestaat dan ook om Caleb goed te positioneren voor de sprint. Of dat nu als laatste of voorlaatste man in de sprinttrein is, ik moet hem zo goed mogelijk naar voren loodsen. Ik kijk met een goed gevoel terug naar de prestaties die hij, en wij samen, hebben bereikt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties