Ontgoochelde Marcel Kittel: "Het heeft momenteel geen zin om te koersen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Ontgoochelde Marcel Kittel: "Het heeft momenteel geen zin om te koersen"
Foto: © photonews

Marcel Kittel beleeft niet zijn beste seizoen bij zijn nieuwe werkgever Katusha-Alpecin. De sprinter reed nog geen deuk in een pakje boter, zeker in vergelijking met vorig jaar, en komt zondag ook niet aan de start van de Ronde van Groot-Brittannië.

In de BinckBank Tour en de Ronde van Duitsland reed Kittel de wedstrijd telkens niet uit. De Duitser voelt zich niet helemaal top, maar weet niet wat er aan de hand is. Daarom heeft hij ook beslist om zondag niet van start te gaan in Groot-Brittannië. 

Uit voorzorg niet van start

"Spijtig genoeg zal ik uit voorzorg niet starten in de Ronde van Groot-Brittannië op zondag. In mijn huidige situatie heeft het geen zin om te koersen", vertelt Kittel op de teamwebsite van Katusha-Alpecin. "Ik moet wachten op verdere onderzoeken, want het risico is te hoog."

Nochtans houdt Kittel goede herinneringen over aan de wedstrijd. "De Ronde van Groot-Brittannië moest één van de hoogtepunten worden van het tweede deel van mijn seizoen. Ik houd er mooie herinneringen aan over van in 2014 toen ik twee ritten won. Het is zonde dat ik niet aan de start kom", aldus de Duitse sprintbom. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties