Quick-Step Floors ongenaakbaar in WorldTour, drie teams veegden de afgelopen dagen de nul van de tabellen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Quick-Step Floors ongenaakbaar in WorldTour, drie teams veegden de afgelopen dagen de nul van de tabellen
Foto: © photonews

Voor Dimension Data was de zege van Ben King in de Vuelta éxtra speciaal. De Zuid-Afrikaanse ploeg van onder meer Julien Vermote, Serge Pauwels en Mark Cavendish had dit jaar nog niet gewonnen op het hoogste niveau. Maar na de zege van Simon Clarke blijven er geen ploegen met lege handen achter.

Van alle WorldTour-teams hadden er tot afgelopen zondag drie ploegen in 2018 nog steeds geen WorldTour-wedstrijd gewonnen. Dimension Data was er daar één van, al deed King in de bergrit van dinsdag de rust terugkeren bij de Zuid-Afrikanen. Ook AG2R-La Mondiale moest het met niets doen, tot onze landgenoot Oliver Naesen zondag uitpakte in de Bretagne Classic Ouest-France

EF-Drapac ook bij de mensen

Er bleef tot vandaag nog één ploeg over die nog steeds niet kon winnen in de WorldTour. En dat was Education First-Drapac, de ploeg van onze landgenoten Sep Vanmarcke en Tom Van Asbroeck. De roze brigade kent een erg moeilijk seizoen en had nog steeds de nul op de teller staan, tot Clarke woensdag raak schoot in de Vuelta. 

Nochtans was EF-Drapac zelfs al eens erg dicht bij een Monument dit seizoen, maar Michael Woods werd tweede na Bob Jungels in Luik-Bastenaken-Luik. 

Quick-Step Floors pronkt met 30 stuks

Quick-Step Floors is - niet onlogisch door de 58 overwinningen dit seizoen - ook koploper wat het aantal zeges in de WorldTour betreft. De ploeg van Patrick Lefevere schoot dit jaar al 30 keer raak en doet zo een pak beter dan eerste achtervolger Team Sky, goed voor 19 stuks. BORA-hansgrohe zit de formatie van Dave Brailsford wel op de hielen met 18 zeges. 

Vandaag was het eindelijk raak voor de ploeg van Sep Vanmarcke.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties