Belgisch toptalent van Lotto Soudal: "Ik wil wereldkampioen worden"

Redactie
| 3 reacties
Belgisch toptalent van Lotto Soudal: "Ik wil wereldkampioen worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Ronde van Spanje is het klimmen geblazen en afzien door de hoge temperaturen. Zeker voor Bjorg Lambrecht, die aan zijn proefstuk toe is in een Grote Ronde. Maar deze Vuelta is wel een ideale voorbereiding op het WK, waar Lambrecht van de regenboogtrui droomt.

Zijn eerste Grote Ronde is vooral een leerproces voor Lambrecht. "Klimritme kom je in de Vuelta niet tekort", vertelt Lambrecht in gesprek met HLN. "Hier kan ik ook nog wat gewicht verliezen. In de Tour de l'Avenir reden ze ook weer snel omhoog. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met hoe snel ze hier in de Vuelta rijden. Het is ongelooflijk."

"Het valt hier nooit stil, aan één stuk door naar de meet. Dat krijg je bij de beloften nooit. Ik heb hier al enorm afgezien. Maar ik kan het wel aan. Ik heb hard getraind. En ik voel me elke dag beter worden. Betere voorbereiding op het WK is er niet, denk ik."

Regenboogtrui

Over dat WK gesproken: de verwachtingen zijn hoog bij Lambrecht. "Ik mik op het podium. Eigenlijk wil ik wereldkampioen worden. Als de vorm goed is, zit de wereldtitel er zeker in", aldus het toptalent van Lotto Soudal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties