Knap nummertje in Vuelta! Ex-renner van Lotto soleert naar winst

Knap nummertje in Vuelta! Ex-renner van Lotto soleert naar winst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In theorie was de zevende rit in de Ronde van Spanje gecatalogeerd als vlakke etappe, maar in deze Vuelta is het nooit echt helemaal vlak. Een klim kort voor de laatste tien kilometer zorgde voor behoorlijk wat schade. Tony Gallopin zette op het juiste moment zijn aanval in en kon wegblijven.

Zeven renners kropen al snel in de ontsnapping van de dag. Floris De Tier was er weer bij. Twee dagen geleden zat onze landgenoot ook al in de vroege vlucht. De renner van LottoNL-Jumbo kreeg deze keer Gougeard, Woods, Conci, Ravasi, Aranburu en Rodriguez mee. Meer dan drie minuten kregen de vluchters niet.

STERKE DE TIER

Op 21 km van de meet dook hun voorsprong onder de minuut en stond het zo goed als vast dat zij niet om de ritzege gingen strijden. Op de laatste klim van de dag ontbond De Tier zijn duivels. Enkel Woods kon volgen en enkele honderden meters later liet de Canadees De Tier achter. Ondertussen was het de adem inhouden in het peloton. Bij een valpartij raakte Tiesj Benoot betrokken. Weliswaar zonder al te veel erg, op het eerste zicht.

De Tier werd ingerekend op veertien kilometer van de meet. Een dikke anderhalve kilometer verder was het de beurt aan Woods. Mas nam een beetje voorsprong, maar nadien was het aan de groten: Valverde, Kwiatkowski en Yates. Kwiatkowski viel echter snel terug en ook Teuns was bij de gelosten. Vervolgens knalde Herrada weg uit de groep der favorieten.

VERREZEN GALLOPIN

Heel wat renners zetten de achtervolging in. Gallopin, die in de Tour nochtans een belabberde indruk maakte,  ging op twee kilometer van de streep op en over Herrada. De achtervolgers zagen de Fransman niet meer terug. De man van AG2R soleerde knap naar winst. De tweede en derde plaats was voor Sagan en Valverde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties