Nuyens dan wel rond met fusie maar...van Aert heeft er geen boodschap aan en dringt aan op vertrek

Nuyens dan wel rond met fusie maar...van Aert heeft er geen boodschap aan en dringt aan op vertrek
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door een fusie met Roompot is de toekomst van de renners van het huidige Veranda's Willems-Crelan verzekerd. Alleen: het boegbeeld heeft er geen zin meer in. Wout van Aert is alle problemen bij Sniper Cycling beu en is niet van plan zijn contract uit te doen.

Het heeft er veel mee te maken dat van Aert het laatste anderhalf jaar heel wat van zijn vertrouwelingen zag vertrekken. "Mijn vaste verzorger Wesley Theunis is vertrokken. Jan Verstraeten ook. Tim Merlier, toprenner en mijn vaste maatje in de cross, kreeg niet eens een voorstel tot een contractverlenging. Ook Niels Albert heeft deze week laten weten te vertrekken. Hoofdsponsor Veranda's Willems weigert een verlengd verblijf", somt van Aert in HLN enkele zaken op die hem storen.

Onlangs kaartte hij al het gebrek aan communicatie aan. "Communicatie met de renners? Nihil. Een paar weken geleden moesten we in de pers lezen dat we zouden worden opgeslorpt door Aqua Blue. Niemand was op de hoogte." Ook over de deal met Roompot werd van Aert weinig verteld. "Vijf minuten voor het versturen van het officiële communiqué ben ik op de hoogte gebracht."

MENING HERZIEN

Dit alles leidt tot een opmerkelijke beslissing: van Aert stapt niet mee in het verhaal van de nieuwe fusieploeg. "Bijna iedereen is vertrokken, maar ik kon geen kant op omdat ik onder contract lig. Toch houdt het een keer op. En dat moment is nu gekomen. Het was in eerste instantie mijn bedoeling om mijn contract tot einde 2019 te respecteren, maar die mening wil ik herzien. Ik hoop dat we als volwassen mensen rond de tafel kunnen zitten om naar een oplossing te zoeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties